Detta är Panetoz

Glöm gangstarap. Glöm attityder och blingbling, eller amerikanska bilar som av outgrundlig anledning måste tvättas av flickor i märkliga kroppsställningar och minimala klädesplagg.

Panetoz ställer på huvudet alla fördomar du haft om hur hiphop ska låta och hur man ska bete sig som förortskid från söder om Stockholm, världen. Ett sammansvetsat gäng som drivs av vänskap, glädjen i musiken och viljan att göra skillnad. Panetoz är folkfest.

Panetoz bildades 1997 i Jordbro, de tre grundande medlemmarnas namn fick döpa gruppen (Pa Modou, Nebeyu och Tobias) och vägen mot en debutplatta hade inletts. Spelningarna började trilla in, medlemmar tillkom och soundet började ta form. De var förortskids men blev förortsidoler och förebilder för andra unga i området. Ändå fortsatte de oförtrutet sin resa för att förändra och inpräntade vart än de kom vikten i att skaffa sig en utbildning, att värna om sina rötter, att vara sig själva – inga påklistrade manér eller uppblåsta attityder.

2005 startade Panetoz den ideella föreningen Vägen Ut med syftet att skapa en musikstudio där ungdomarna kunde komma och spela in sin musik. Succén var ett faktum och inte bara har konceptet spridit sig till flera kommuner runtom Stockholm, man har dessutom fått kommunpris för sitt engagemang.

Panetoz motto är Skapa kaos – fast ett kreativt, positivt kaos. Skapa kaos så att folk blir glada! Vänd upp och ner på fördomarna och kom ut som en bättre människa. I maj 2012 gjorde de sitt första större TV-framträdande; mindre än en månad senare firade de Sveriges Nationaldag på Skansen i direktsändning inför kungafamiljen. 4 år senare har de varit med i Allsång på Skansen 3 gånger, 2 gånger i finalen av Melodifestivalen. De har även varit på i stort sett alla större TV-produktioner som finns i Sverige.

Till dags dato har de certifierade hits med Dansa Pausa (6 x platina), Efter Solsken (2 x platina), Håll Om Mig Hårt (platina), Vissla Med Mig (platina). Gruppen grammisnominerades 2013 för Årets Låt med Dansa Pausa som också var årets mest spelade låt i P3 under 2012.

Panetoz sound är grundligt förankrat i gruppens rötter och mycket inspiration kommer från afrikansk highlife – men att sjunga på svenska är en självklarhet. Levande, organiska beats blandas med klockrena melodier och så ovanpå allt en stor dos glädje.

Panetoz är:

Nebeyu Baheru
Johan Hirvi
Pa Modou Badjie
Njol Badjie
Daniel Nzinga

Privacy Policy - Terms of use